Yakın tarihte Türkiye Şampiyonasına katılacak olan İlçemiz Lise seviyesindeki okçuluk takımımıza Kaymakamımız Murat YILDIZ ve beraberindekilerce moral ziyareti gerçekleştirildi.
Kaymakam YILDIZ, öğrencilerimize “öncelikle kendilerine güvenmeleri gerektiği tavsiyesinde bulunarak, ülke genelinde kendilerinden derece beklediklerini” ifade ettiler.
Okçuluk sporu bugün yaşayan en eski spor dallarından biridir. Okçuluğun geçmişi insanlık tarihinin erken dönemlerine kadar uzanmaktadır. Dünya çapında yapılan bilimsel çalışmalar okçuluğun pek çok farklı kültürü birleştiren bir etkinlik olduğunu ortaya koymaktadır. Bunun nedeni okçuluğun yerel değil evrensel bir uğraş olmasıdır.
Muhtemelen geçmişi Taş Devri’ne kadar giden okçuluk geleneğinin zaman içerisinde avcılık ve savaş için vazgeçilmez bir etkinlik olduğu bilinmektedir. Ateşli silahların keşfedilmesinden önce, insanlar yaylara ve oklara bağlıydı. Aslında, okçuluğun icadı ile savaş yeni bir seviyeye çekilmiştir. Ateşli silahların geliştirilmesine kadar popülerliğini hiç kaybetmeyen okçuluk sonraları varlığını bir spor olarak devam ettirmiştir.
Nedir? Okçuluk sporunda oyuncuları farklı kılan en önemli özellikler koordinasyon, dikkat ve nişan alabilme yeteneğidir.
Branş Kategorileri
Okçuluk sporunda kadınlar ve erkeklerde ayrı ayrı olmak üzere toplamda 4 yaş kategorisinde yapılır. Bunlar sırasıyla şöyledir; Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler. Klasik Yay ve Makaralı Yay sporun iki farklı kategorisini oluşturur.
Ekipmanlar
Kadınlar spor ayakkabı, beyaz spor çorap, beyaz etek veya pantolon, beyaz kısa veya uzun kollu bluz ve şapka; erkek sporcular ise spor ayakkabı, beyaz uzun pantolon ya da kısa şort, kısa veya uzun kollu forma, şapka kullanabilirler.
Muhtar : Ömer BÜYÜK